Openingspagina


Website van kunstschilder Jan Geusebroek, www.jangeusebroek.nl

Laatste update: 21 januari 2023

Jan en Fréderique

Op 6 juli 2022 zou Jan Geusebroek honderd jaar zijn geworden. Tijdens dit jubileumjaar is hij geëerd met een unieke overzichtsexpositie: De kleine eeuw van Jan Geusebroek. ‘Zijn grootste tentoonstelling ooit’ is tot stand gekomen dankzij een bijzondere samenwerking met de kringloopwarenhuizen van Het Goed. Zo’n 1500 werken waren te zien en te koop op dertig locaties tegelijk, verspreid door heel Nederland. 

Bekijk hier de feestelijke opening bij Het Goed Sittard-Geleen:

In de tientallen jaren waarin hij schilderde, is zijn werk op tal van plekken tentoongesteld. Vaak in Zuid-Limburg maar ook in zijn Westfriese geboortestreek: van het Maastrichtse Onze Lieve Vrouweplein tot het Stadhuis van Medemblik. In zijn honderdste geboortejaar exposeerde Het Goed zo’n 1500 (!) originele schilderijen, tekeningen en aquarellen van zijn hand. Het was zijn grootste tentoonstelling ooit. Een unieke gebeurtenis, voor Jan Geusebroek als kunstenaar, maar ook vanwege de samenwerking met de kringloopwarenhuizen van Het Goed. Deze organisatie heeft als doel ‘werk maken door hergebruik’: door mooie dingen een tweede leven te geven biedt zij aan ruim 1400 mensen een baan en de kans om werkervaring op te doen.

De kleine eeuw van Jan Geusebroek vormde een bijzonder eerbetoon aan de schilder en zijn toewijding aan de kunst en de natuur. En het was een mooie kans om in het bezit te komen van een van zijn werken: tenslotte heeft kunst vooral waarde wanneer mensen ervan genieten. Het doel van dit project is bereikt: alle werken hebben een bestemming gevonden. De opbrengst kwam niet alleen ten gunste aan de missie van Het Goed: een deel ervan is geschonken aan de Bomenstichting.

overhandiging schenking Jan Geusebroek & Het Goed - uitsnede 1

In augustus 2022 is samen met Theo Stassen van Het Goed (links) deze gift overhandigd aan de voorzitter van de Bomenstichting Harry Boeschoten (tweede van links). Penningmeester Thijs Fikken keek (buiten beeld) toe dat een en ander naar behoren verliep. De schenking is een passende bekroning van een onvergetelijke expositie, en het staat vast dat Jan hier ook blij van zou worden. Zoals hij zelf zei: “We kunnen ademen en leven zolang er bomen zijn.”

De officiële opening van de verkooptentoonstelling vond plaats op maandag 7 maart 2022 bij Het Goed Sittard, waar Senator Ton Raven de openingshandeling verrichtte. En dat niet alleen: Ton Raven kocht zelf als eerste een schilderij – van een boom uiteraard – dat inmiddels aan de muur hangt in het gebouw van de Eerste Kamer in Den Haag.

Unieke overzichtsexpositie Jan Geusebroek

De werken waren te bewonderen en te koop bij Het Goed in alle vestigingen: Assen, Best, Boxtel, Capelle aan den IJssel, Deventer, Eindhoven, Emmeloord, Emmen, Enschede, Geldrop, Gorinchem, Harderwijk, Hengelo, Hoogeveen, Nijmegen, Nuenen, Roden, Roermond, Rotterdam Centrum, Rotterdam Charlois, Rotterdam Hoogvliet, Rotterdam Zuid, Schiedam, Schijndel, Sittard, Venlo, Vlaardingen, Wijhe en Zaandam.


Jan Geusebroek - zelfportret - 1956Jan Geusebroek heeft zijn leven lang geschilderd en getekend. Hij werd geboren in 1922 in Medemblik, dus in 2022 zou hij honderd jaar zijn geworden. Hij ging studeren in Amsterdam en daarna in Maastricht, waar hij trouwde en bleef wonen en werken. Zijn liefde voor de kunst was onvoorwaardelijk: schilderen deed hij vol overgave tot aan het eind van zijn leven in 2015. Zo heeft hij in al die jaren rond de drieduizend tekeningen, aquarellen en olieverfschilderijen gemaakt. Om met zijn gezin hiervan te leven verkocht hij zijn werk aan liefhebbers door heel Nederland, en soms daarbuiten.

Het meest schilderde hij landschappen, stadsgezichten, stillevens, zeegezichten en portretten. Zijn hart lag bij parken en landschappen, en bij bomen in het bijzonder. Het vereeuwigen van bomen was voor hem een manier om de natuur eer te bewijzen. Door ze te schilderen uitte hij zijn bewondering voor hun levenskracht en schoonheid.

Lees hier meer over zijn levensloop.


IMG-20221210-WA0011

Oktober 2022: de ginkgo maakt zijn oersterke reputatie waar; de helft die is blijven staan, leeft verder.

 IMG-20150820-WA0003  Jan Geusebroek bomen (159)

Op 29 augustus 2015 in het stadspark Maastricht vertelde initiatiefnemer Rob Meurders verschillende keren aan omstanders ‘het verhaal van de dankbare boom’. Dit verhaal is in houtsneden uitgebeeld op de in delen bewaarde stam door boomkunstenaar Roel van Wijlick.
Direct naast de half omgevallen boom waren deze middag vier schilderijen ervan te zien door Jan Geusebroek, als eerbetoon aan de schilder en ‘zijn’ ginkgo. Zijn vrouw Fréderique Geusebroek en Rob Meurders onthulden samen de metalen platen op de verhalentak waarin het Japanse sprookje staat gegraveerd: zowel in woord als beeld want ‘de dankbare boom’ is voortaan voor iedereen te bekijken en te beluisteren door middel van deze video. Zie ook de korte tekst van het sprookje.

IMG-20150626-WA0004    Jan Geusebroek bomen (172)

Eind juni 2015: de lievelingsboom van Jan brak spontaan in tweeën. Toeval?


gingo-berenpark-1987-door-jan-geusebroek

Onze lievelingsboom
ongebroken
maar toch omgevallen


Jan Geusebroek
6 juli 1922 – 31 maart 2015


In september 2012 was hij voor de 23e achtereenvolgende keer te vinden tijdens de Kunstmarkt op het Onze Lieve Vrouweplein in Maastricht.

Op 6 juli 2012, zijn 90e verjaardag, verscheen dit interview in Dagblad De Limburger (pdf).

Ter ere van deze verjaardag vond de expositie ‘Maastrichtse parken’ plaats van 17 juni – 28 juli 2012 in Boekhandel Dominicanen Maastricht, lees meer

  


U leest op deze site over zijn leven en achtergrond, exposities en vooral kunt u heel veel werken online bekijken. Wilt u iets vragen over de schilderijen van Jan Geusebroek, stuur dan gerust een mail naar het adres hieronder.

J.F. Geusebroek, kunstschilder
Contact: lucasgeusebroek@gmail.com

Met speciale dank voor het maken van de foto’s van schilderijen aan Hans Geusebroek en aan Toon Wolters.

Advertentie

46 Reacties to “Openingspagina”

 1. Flory Bakker Says:

  Lieve Opa,
  Gefeliciteerd met je 85ste verjaardag. Wat een mijlpaal!
  Dit wordt natuurlijk gevierd met deze prachtige site. Geniet ervan.
  x Flory

 2. G. Peters-ten Have Says:

  Dag Jan en Freek,
  Dag Freek en Jan,
  Een felicitatie voor beiden, want een Jan zonder Freek, en een Freek zonder Jan dat kan niet.
  Jan van Harte Proficiat met je 85e verjaardag wat een leeftijd en wat een jeugdig uiterlijk. Freek het recept hoe jullie elkaar zo jong houden krijg ik nog een keer.
  Voor beiden een bijzondere dag met kinderen en kleinkinderen.
  Een overzicht van al je schilderijen, kan dat wel? Het zijn er honderden zo niet meer op de schatzolder waar ik eens met jullie heb mogen vertoeven. Waar in alle hoeken, wanden en overige kleine verborgen plekken weer een aantal schilderstukken tevoorschijn werden gehaald. We hebben toen nog gesproken over inventariseren en prijzen, zodat het voor Freek ook makkelijker zou zijn om de verkoop in te gaan.
  Ik heb een foto van het toen door mij gekochte schilderij van het ceramique terrein dat hier in de kamer hangt en een mooie plek heeft. Lenie en Ad zijn er getuige van geweest. Je naam staat eronder dus vergeten kan ik jullie niet. Kom een keer kijken en graag vooraf even een sein zodat ik thuis ben.
  Nogmaals van Harte Gefeliciteerd, een feestelijke verrassende dag en bovenal een gezonde toekomst met Freek en de kinderen. Het gaat jullie goed.
  Veel liefs Trudy Peters

 3. Hans in 't Veen Says:

  Proficiat met de verjaardag en de website,
  Eindelijk weer eens een cultureel verantwoorde kunst-uiting met diepgang op het internet !
  Hans in ’t Veen

 4. Brechje en Johan Says:

  Hallo Oom Jan,

  Van harte gefeliciteerd met uw 85e verjaardag! En wat hip om een eigen website te hebben. U kunt zo een heel groot publiek bereiken. Veel mensen kunnen een impressie krijgen van uw werk. Ik hoop dat u er veel plezier van zult hebben!!
  Heel veel liefs ook aan tante Freek van,
  Johan, Brechje en Zara

 5. Frans en Gerda Grijmans Says:

  Lieve Jan en Frederique,
  Van harte gefeliciteerd met je 85e verjaardag en dat jullie in de toekomst nog veel samen van het leven mogen genieten. Ook Frederique verdient een dikke pluim omdat ze jou zo goed verzorgd heeft, waardoor jij deze leeftijd mag meemaken.
  Een geweldig idee die website voor jou, nu kan iedereen jouw levenswerk bekijken.
  Heel veel succes ermee.
  Frans en Gerda Grijmans.

 6. Bert en Maaike Says:

  Dag Jan,
  Dag lieve Jan,
  Allereerst onze felicitaties met je verjaardag;
  85 volle rijke levensjaren en evenzo vitaliteit.
  In je werk nemen bomen een eigen plaats in;
  je respect en je liefde tot bomen getuigen van je inspiratie
  voor immer.
  Bomen getuigen van de bronnen van het leven.
  De takken zijn de buitenkant: het zichtbare en het tastbare.
  De wortels zijn het onzichtbare: de stilte waaruit alles voorkomt
  en waarin alles terugkeert.
  Jouw bomen verwijzen naar deze potentie !
  Door deze website worden jouw boomstudies wereldwijd zichtbaar en beschikbaar,
  jouw vitale inspiratiebron wordt alomtegenwoordig !
  De “Geusebroekbomen” zijn -al tientallen jaren- een getuigenis en eerbetoon aan de schoonheid en verscheidenheid van de natuur.
  Jan bedankt voor het attenderen en het getuigen.
  Een mooie verjaardag toegewenst;
  ook voor jouw Freek en jullie kinderen en kleinkinderen;
  Lang leve Jan

 7. Roos en Jo Says:

  Lieve Jan,
  Van harte gefeliciteerd met je 85e verjaardag.
  Wij ervaren het als een voorrecht dat wij jou en Frederique, via onze buurman Krik, hebben leren kennen.
  Iedere keer als we elkaar ontmoeten genieten we van jullie warme belangstelling en de mooie verhalen die jullie zo smaakvol weten te verwoorden.
  Een bezoek aan jouw atelier is een vast onderdeel als we jullie in Maastricht opzoeken.
  Ieder keer staan we weer versteld van de schitterende tekeningen en schilderijen die je in de loop der jaren heb gemaakt. Het feit dat je nog bijna dagelijks heel enthousiast met je werk en hobby bezig bent vinden we heel bijzonder. De website die jou in het kader van je verjaardag wordt aangeboden (een schitterend initiatief) maakt het voor ons mogelijk regelmatig – digitaal – een kijkje in jouw atelier te nemen.
  Jan, geniet samen met Frederique, kinderen en kleinkinderen van alle belangstelling rond je 85e verjaardag en blijf beiden gezond zodat wij ook van jullie kunnen blijven genieten.
  Heel veel lieve groetjes van
  Roos en Jo uit Trintelen.

 8. Erik de Baedts Says:

  Beste Jan Geusebroek,

  Van harte gefeliciteerd, 85 jaar, prachtige kunst maken en een beminnelijk mens zijn en blijven. Hulde!

 9. Marieke Says:

  Lieve Oom Jan,
  Vanuit een prachtig besneeuwd Himalaya gebergte feliciteer ik U van harte met Uw 85ste verjaardag! Wat een mooie leeftijd heeft U bereikt en dat in zo’n goede gezondheid! Ik hoop dat U de dag van Uw verjaardag gezellig mag vieren met goed weer en de hele familie om U heen. In gedachte zal ik er bij zijn!
  Heel veel liefs ook voor Tante Freek, Mariella, Hans, Lucas en alle kleinkinderen,
  Marieke

 10. Ad en Lenie Says:

  Beste Jan en natuurlijk Freek en (klein)kinderen,
  Van Tokio tot Slenaken, van Maastricht tot Reijkjavik is het nu mogelijk te genieten van jouw werk Jan !! Dit is toch wel een heel aparte ontwikkeling die jij in jouw lange en bijzondere leven meemaakt. Een eigen website !! Wat een goed, interessant en creatief idee van de bedenker(s) ! Chapeau !
  Wat zal het boeiend kunnen zijn als je ook nog met deze of gene over je werk kunt communiceren en het daarbij niet uitmaakt of de ander in Japan, Medemblik, Zuidhorn, Holset of Zuzoate is.
  Natuurlijk ook heel, heel hartelijk gefeliciteerd met je bijzondere verjaardag maar daar komen we ‘live’ 6 juli nog op terug.
  ‘ne sjieke daag, vaol goods en dat Slevenier, Slevrouw en Sint Servoas diech, Freek en de (klein)keender nog hiel sjoen jaore mage bezorrege.
  Ad, Lenie en de (klein)keender !

 11. Mies in 't Veen Says:

  Lang leve Jan!
  Van harte gefeliciteerd met je 85ste verjaardag. Ik kom je op 6 juli feliciteren!
  Veel liefs van Mies

 12. Jeroen en Youssouph Says:

  Lieve Oom Jan,
  Allereerst een geweldige verjaardag toegewenst en niet alleen dat, maar ook nog heel veel gezonde en productieve jaren samen met tante Freek. Wat een fantastisch goed en leuk idee. De eerstvolgende keer dat wij samen in Maastricht zijn komen we – zoals afgesproken – langs om u persoonlijk te feliciteren etc.
  Een hele mooie dag vrijdag voor u, tante Freek en alle kinderen en kleinkinderen en de rest van de familie.
  Jeroen en Youssouph

 13. Isie en Jo Bootz Says:

  Beste Jan,
  Hartelijk gefeliciteerd met het bereiken van deze mijlpaal.
  We wensen je nog een lang en gelukkig leven in een goede gezondheid.
  Uiteraard samen met je vrouw (je steun en toeverlaat)
  en de rest van je familie.

  Kompleminte

  Isie en Jo Bootz

 14. Rob Meurders Says:

  Beste (Meneer) Jan,
  De een schildert zijn verhalen en de ander vertelt ze, maar de plek, ginkgoboom, in het park bij de berenkuil waar jij menig schilderij van hebt gemaakt is nu het bijzondere decor van mijn Vertelfestival. Als jullie uitgefeest zijn dan moeten jullie maar weer langskomen op het feestje in het park. Natuurlijk ook op de volwassenavond want die staat in het teken van ‘oude wijze mannen’ en daar mag je natuurlijk niet ontbreken, kijk maar op nternet http://www.vertelfestival.nl. Anders komen elkaar wel weer ergens tegen, bij Jan Linders of zo. Met of zonder stok veel plezier op je verjaardag en alle dagen daarna.
  Rob Meurders

 15. pierre thielen Says:

  Dag Jan en Freek,

  Middenin (weer) een woelige periode van uiterste productiviteit, wordt je zomaar 85 jaar!

  Proficiat Jan!

  En nogmaals proficiat! want in de achter ons liggende maanden heb ik je weer aan het werk gezien, in het landschap hier in de buurt én in onze geliefde, vruchtbare Ardennen.

  85 jaar! en ik sta verbaasd over de hernieuwde “schwung” in je recent werk: je opzetten in potlood, de vaart in je penseelvoering, nieuwe tonen in je kleurpalet, grote vormen, geen pietluttigheid in de detaillering.

  De gesprekken met Freek na een dag buiten werken. Prima, inspirerend!

  Het gaat goed Jan, houzee (in het landschap)!

  Laat het zien op deze fantastische site, “ververs” regelmatig dan blijven de mensen, wereldwijd, komen in deze geweldige expositieruimte.

  Toos en ik wensen jullie aanstaande vrijdag een schitterende dag en wat het werk betreft: tot volgende week woensdag!

  Toos en pierre

 16. Danielle Says:

  Hallo meneer Geusebroek,

  Van harte gefeliciteerd met uw verjaardag. Dat u nog maar flink wat jaartjes samen met pap erop uit kunt trekken om te tekenen en schilderen.
  Een fijne dag gewenst!
  Danielle Thielen & Olaf Willems

 17. Hans Thielen Says:

  Dag Jan en Freek,

  Jullie beiden – onafscheidelijk zoals altijd – van ganser harte gefeliciteerd met het bereiken van deze leeftijd der zéér sterken. We zien en spreken elkaar niet vaak, maar als het zover is, dan is dat altijd niet alleen gezellig, maar ook heel inspirerend.

  Wij wensen jullie een heel fijn verjaarsfeest a.s. vrijdag en nog vele jaren samen in goede gezondheid en grote productiviteit.

  Miriam en Hans

 18. Nancy and John Berkhout Says:

  My beste vriend van Medemblik,

  Ik zou zo graag bij jullie allen willen zijn op deze grote dag in jouw leven. Ik kan gerust zeggen dat je bent in mijn gedachten niet alleen vandaag, maar elke dag. Jij hebt mij en zoveel anderen mooie herinneringen gegeven met de prachtige mooie schilderijen die bij zovelen in het huis hangen. Vaak krijg ik een glimlach tot myself als ik er naar kijk en terugdenk aan de mooie tijden die we tesamen hebben meegemaakt. En het is nog niet over hoor Jan, want ik kom zo gauw mogelijk jullie weer opzoeken. Jan heb een pracht dag, Nancy en ik zullen ook op vrijdag een proostje tot jou doen en ook is er iets op weg voor jou en Frederique waar je wel van zal houden. Hiep, hiep hooray. Lang zal hij nog leven. Hou je taai,

  Your friends always!!
  Nancy and John Berkhout

 19. Myriam Says:

  Lieve Jan,

  Niet veel mensen hebben zo’n artistieke schoonvader als ik! En bij sommige van je kleinkinderen schemert al wat talent door…
  Van harte proficiat met deze bijzondere verjaardag. ik hoop dat de site bijdraagt aan je eeuwige roem!

  Veel liefs,
  Myriam

 20. Léonne en Ayla Says:

  Van harte gefeliciteerd met uw 85-ste verjaardag!!!!!
  Maak er een leuke dag van, met jullie samen. Ga nu uw website bekijken.
  Liefs Léonne en Ayla

 21. Kees en Elly Theunissen, Julie en Jerom Says:

  Beste meneer Geusebroek,

  Van harte gefeliciteerd met uw 85e verjaardag! Alweer een mijlpaal en met ingang van deze mijlpaal ook vereeuwigd op het wereldwijde web! Fantastisch!
  Wij wensen u, uw vrouw, kinderen en kleinkinderen een heel gezellige verjaardag!
  Hartelijke groet en tot ziens,
  Julie, Jerom, Kees en Elly

 22. Han Beker Says:

  Beste oom Jan,

  Prachtige site en prachtige schilderijen!
  Gefeliciteerd met uw 85e verjaardag!

  Hartelijke groet,

  Han

 23. Marcel Widdershoven Says:

  Hallo Beste Jan,

  Hartelijk gefeliciteerd met je 85e verjaardag.

  Marcel Widdershoven

 24. Jos en Ria Dielemans-Widdershoven Says:

  Hallo Beste Heer Geusebroek,

  Proficiat met uw 85e verjaardag en de prachtige website..!

  Wij lazen in de krant dat U vandaag de respectabele leeftijd van 85 jaar bereikt. En wij zien nu ook nog deze prachtige website waarop wij nog eens van uw herkenbaar werk kunnen genieten. Wij hebben ook de gouaches met gezicht op Jekerdal en vanaf de Sint Pietersberg nog in ere gehouden.

  Wij wensen u nog een heel fijne dag en jaren van goede gezondheid met uw vrouw en kinderen.

  Met veel vriendelijke groeten, ook van moeder Dielemans,

  Jos en Ria Dielemans – Widdershoven te Eijsden

 25. Giel en Ans Uiterwijk Says:

  Beste Jan Geusebroek,

  van harte proficiat met uw 85ste verjaardag. We hopen dat u nog heel lang kunt genieten van alles waar u van houdt, vrouw, kinderen, kleinkinderen en uiteraard schilderen. We wensen u heel fijne dagen en nog een vol, lang en gezond leven.

  Veel groeten van Giel en Ans Uiterwijk.

  P.s. (Laura heeft heel veel plezier van de fiets).

 26. Mientje Aendekerk Says:

  Lieve Jan,
  Nogmaals wil ik je van harte Proficiat wensen met deze bijzondere verjaardag! Wat geweldig dat je nu een eigen website hebt!
  Heel ontroerend vind ik, dat de film die Hub gemaakt heeft over jou: De schilder Jan Geusebroek, er ook in staat; ik heb er thuis met een dankbaar gevoel naar gekeken.
  Ik wil je een mooie tijd nog toewensen in een goede gezondheid, samen met je lieve Fréderique, de kinderen en kleinkinderen en met alle vrienden! Nog veel schilderplezier!
  Bedankt voor alles,
  Mientje

 27. Irma Bakker Says:

  Lang zal hij leven……

  Van harte gefeliciteerd met uw verjaardag. Ik heb van Mariëlla en Henk al gehoord dat jullie het gevierd hebben met een heerlijke boottocht op de Maas. Ik hoop dat jullie beiden nog heel veel en vaak mogen genieten van dergelijke uitstapjes samen met kinderen en kleinkinderen. Ik wens jullie beiden nog heel veel geluk.

  Groeten en tot gauw

  Irma

 28. Sylvia Douqué Says:

  Van harte gefeliciteerd met uw verjaardag.
  Heel lang geleden heeft u een portret gemaakt van mijn moeder.
  Een dierbare herinnering.
  Sylvia Douqué

 29. Detty en Wiel Peters Says:

  Beste Jan,

  Modern Times, Jan Geusebroek met een echte web-site.

  Wij, Detty en ik, waren in Italië van 22.6 tot 8.7. Dus op de dag van jouw verjaardag konden we geen acte de présence geven. Dat vonden we heel jammer.
  Dus bij deze sturen we je nog een kilo gelukwensen en twee kilo goede wensen voor wat betreft je gezondheid.
  De gelukwensen zijn ook voor Fréderique, uiteraard.
  De web-site gaat waarschijnlijk massa’s vragen naar nieuw werk los maken. Heb je daar rekening mee gehouden en de penselen alvast geslepen?
  Maar alle gekheid op een stokje, je werkt nog steeds en bent tevreden met het resultaat?
  Bij ons in huis is er geen vertrek zonder een echte ‘Geusebroek’. Dus jullie blijven steeds in onze gedachten. Dat zou ook zo zijn zonder deze kunstwerken.
  De laatste tijd zijn we minder vaak in Maastricht. Maar… binnen niet al te lange tijd zal dat weer het geval zijn en zullen we bellen of we gelegen komen.
  Nogmaals: PROFICIAT.

  Hartelijke groet,

  Detty en Wiel

 30. Gerard en Gabriëlle Says:

  Dierbare Jan en Freek,
  We waren er zelfs via internet -weer- niet bij om je steeds grotere kroon-jaar te vieren met onze mail-bijdrage, want ik zat langer dan een maand te wachten op een nieuw modum. Maar sinds vanavond werkt de verbinding en haast ik me om alsnog bij je binnen te komen.
  Om je ’t volgende te zeggen.
  Als schilder ben je er misschien aan gewend geraakt, dat je al die jaren inspiratie krijgt. Maar weet je ook, dat jij inspiratie geeft? Niet alleen in het resultaat van je schilderen, maar ook als mens inspireer je mij. Om nog preciezer te zijn: vooral in je interactie met Freek vind ik steeds weer inspiratie.
  Onze felicitaties zijn doortrokken met de kleur van dank!
  Met veel goeds voor jullie beiden en de wens, dat dit zich als een behaaglijke deken om jullie heen zal spreiden!
  Gerard en Gabriëlle.

 31. Sjaak en Rinie Bot Says:

  Hallo beste Jan en natuurlijk ook je lieve vrouwtje nog van harte met je verjaardag,

  85 jaar en je ziet er nog zo goed uit, en je bent nog zo goed vooral als je begint te vertellen uit je schrift met schilderijen dan kun je nooit meer stoppen en ik vind het prachtig en als ik dan thuis kom en ik zie al die mooie kunstwerken die bij ons hangen (vooral het huisje van Trappel) dan zijn wij zo blij dat wij ook vrienden van jullie zijn want als wij op de Tongerseweg 112 zijn dan voelen wij ons echt thuis, wij hopen dat wij nog heel lang van jullie mogen genieten, en van de Geusebroekse gastvrijheid. en wij wensen jullie en een ieder die jullie liefhebben nog een lang en fijn leven toe.

  Sjaak en Rinie

  • Jan Trappel Says:

   Ik las Uw opmerking over het huisje van Trappel. Kunt U mij daar wat meer van vertellen?
   vr.gr. Jan Trappel

   • j.c.bot Says:

    Het huisje van Trappel stond op het Oostersingel in Medemblik en dat was Jan aan het schilderen vlak na de tweede wereldoorlog. Ik was 10 jaar en stond naar hem te kijken, later hing het schilderij op een tentoonstelling van Jan en heb ik het gekocht. Het is geschilderd op verduisteringspapier uit de oorlog want Jan had niet anders. Ik ben nu 77 jaar en Jan 91, en het is voor mij een fijne herinnering,
    J.C. Bot

 32. Elly Kooter Says:

  Hallo Jan en Frederique en Hans

  Nog van harte gefeliciteerd met uw verjaardag. Ik hoorde het pas van Trudy dat er een website was ook ter gelegenheid van uw 85 verjaardag.
  Ik ga het straks bekijken. Vandaag was ik zelf jarig 61, maar morgen vier ik het. Trudy en ik hebben vandaag op de kofferbakmarkt gestaan in Onderdijk. Hartelijke Groeten en hopelijk tot ziens op de harddraverij in Medemblik.

  Elly

 33. Gertrude Beker Says:

  Lieve Oom Jan en Tante Freek,

  Van harte proficiat met Uw 85ste verjaardag, het is een beetje laat maar we zaten in CUBA! Geweldig dat U nu een website hebt. U bent een stukje verder dan ik, want ik heb er geen. Ik zal zeer zeker af en toe een kijkje nemen.
  Ik wens u nog vele productieve jaren in goede gezondheid samen met Tante Freek.
  Lieve groet, Gertrude

 34. Pie Nijsten Says:

  Hartelijk gefeliciteerd met Uw 85e verjaardag!
  Wat een mijlpaal!
  Meerdere malen per dag kijk ik nog steeds met heel veel plezier naar uw schilderijen die bij mij aan de muur hangen.
  Veel geluk gewenst, ook voor Uw echtgenote, kinderen en kleinkinderen.

 35. roelina habets-lenten Says:

  Hallo Jan Geusebroek, naar aanleiding van onze ontmoeting in de super Daalhof heb ik bewondering voor uw enthousiasme voor het leven, 85 jaar is niet niks, schilderen, schilderen en nog eens schilderen is uw leven, net zoals u zei: tot het niet meer gaat. Uw tekening van Klevarie is nog steeds bewaard en daar ben ik trots op! En ik wil u alle goeds toewensen samen met uw lieve vrouw en gezin.
  Heel veel lieve groetjes Roelina.

 36. Bianca Says:

  Beste Jan,

  We (mijn ouders en ik) hebben gisteren gezellig met jou en je vrouw gekletst op het terras in Den Bosch. Toevallige ontmoetingen en raakvlakken zijn altijd leuk!

  Met vriendelijke groeten,

  Bianca Kuppers

 37. Frans Coenen Says:

  Lieve tante Freek & ome Jan,
  Na weer even heerlijk te hebben bijgepraat op de verjaardag van mijn moeder eerder deze week in Maastricht, ben ik nu weer terug in Spanje. Maar ben meteen eens naar die website van jullie toegegaan. Fantastisch!! Erg mooi, het geeft in een adem weer waar ome Jan allemaal mee bezig is geweest, zijn passie en het resultaat daarvan. Destijds heb ik de TV uitzendingen van ome Jan op de lokale Maastrichtse omroep gemist, ik heb er nu van zitten genieten via jullie website op YouTube, heel mooi.
  Nogmaals mijn complimenten voor de maker(s) van deze fraaie site. Ik koester een mooie pentekening van mezelf en ben tevens de gelukkige eigenaar van een prachtig schilderij van Maastricht, vele mooie herinneringen. bedankt!!
  Lieve groeten,
  Frans, Carmen, Noortje en Daan

 38. antoinet freling Says:

  Hallo Jan,

  Misschien herinner jij je mij nog uit een ver verleden. Ik ben je achternicht, (vroeger Netje). Dochter van Jos en Grada uit Tilburg, die helaas overleden zijn.

  Tot mijn grote verrassing vind ik ineens een web site van jou en je prachtige werk. Gefeliciteerd daarmee. Indrukwekkend hoor! Ook leuk om je familie te bekijken via die mooie portretten en zo. Je lijkt trouwens sprekend op mijn oma, Marie Bodifee van Velzen. Dat je nog steeds in Maastricht woont zeg! Ik had het net met mijn vriend over je, die daarop op het idee kwam om eens op internet te kijken.

  Zoals je ziet aan mijn email adres woon ik in Frankrijk, in een klein dorpje in de Pyreneeën, waar de natuur en vooral de lucht prachtig helder is. We wonen in een oude watermolen, die mijn vriend Henk aan het opknappen is. Al bijna zeven jaar.

  Op Google Earth kun je de omgeving zien: als je op de fotootjes kijkt onder Belfort sur Rebenty. Het huis is daarop nog in oude staat. Van de zomer hopen we de huiskamer af te hebben. Op de buitenmuren na het laatste project. We resideren in een al verbouwde studio in ons eigen huis. Ik schilder ook nog steeds en maak af en toe een bronssculptuur. Zou het heel leuk vinden om contact te maken.

  Hartelijke groetjes, je achternichtje (die inmiddels ook al 62 is) Antoinet.

 39. roelina lenten Says:

  Beste lieve Jan Geusebroek en natuurlijk je lieve vrouw,
  Ik wil u toch zeker even complimenteren met uw leeftijd en de moed om alles te laten archiveren, geweldig. Zo zie je weer hele mooie dingen terug die je bijna vergeten was? Nee niet echt natuurlijk maar een beetje in de vergetelheid en achteraf geplaatst op je gezellige schilderzolder. Ja, ik zou het liefste een gedicht schrijven speciaal voor je verjaardag maar…..ik wacht daar nog even mee tot je jarig bent? Wel kijken dan hé op de website! OK, ik zou zeggen: de groetjes van Roelina, je weet wel van Klevarie en die rare hand van het ongeluk, doei

 40. Marc Rieu Says:

  Fantastisch om uw werk zo weer te zien! Bij deze een uitnodiging voor mijn expositie in Maastricht: opening op 14-07-2011 om 14.00u in Theater aan het Vrijthof!

  Vriendelijke groet,

  Marc Rieu

 41. Ton Vranken Says:

  Hallo Jan,

  Toevallig op je site terecht gekomen, ziet er prachtig uit met veel info.
  Ik was mijn oude gastenboeken door aan het snuffelen en kwam daar nog een geschreven tekst van jou tegen uit 1987.
  In 1987 had ik op kasteel Hoensbroek een solo expositie op de expositiezolder jij had toen in mijn gastenboek geschreven:

  Je liefde voor de bomen is zichtbaar in je werk met plezier je werk met aandacht bekeken. groeten Jan Geusebroek.

  ik schilder nu ook al 34 jaar het Limburgse- Maas- landschap.
  Ik wens je verder het beste.
  Vriendelijke groeten Ton Vranken

 42. coenenfrans Says:

  Gefeliciteerd met de expositie “Maastrichtse parken van Jan Geusebroek” in de Dominicanerkerk vandaag en bedankt voor de uitnodiging. Helaas was ik vorige week en niet nu in Maastricht. Enfin ik weet zeker dat het een mooie middag zal worden. Tot vlug.
  Groeten,
  Frans

 43. pierre thielen Says:

  Dag Jan en Freek,
  Van harte gefeliciteerd met de Negentigste Verjaardag van Jan!
  En zoals het er nu naar uit ziet, volgen nog vele jaren voor jullie samen!
  Gisteren zijn we nog eens naar je expositie bij Selexyz gaan kijken,
  het ziet er heel “stevig” uit en er hangen enkele héél mooie werken bij! De nr.7 is heel indrukwekkend, ook hiervoor nogmaals: proficiat! Echt jouw liefde voor het vak!
  Terwijl ik dit nu schrijf, zitten jullie zeker met kinderen en kleinkinderen aan de feestdis. Geniet ervan!
  Tot een dezer dagen,
  pierre&toos.

 44. j.c.bot Says:

  Lucas hartelijk bedankt voor je berichtje over het huisje van trappel en dat je het even hebt aangepast, grtjes fam. Bot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: